Halmstads hemslöjdsförening

Välkommen till Halmstads hemslöjdsförening!

Vi vill sprida kunskap om hantverkstekniker, återbruk och kvalitet och berätta historien bakom det traditionella hantverket samt bidra till att kunskaper förs vidare, så kallad re-skilling.

Vi verkar för att sprida kunskapen som finns inom Hemslöjden genom att:

  • Arrangera workshops, föreläsningar och studiebesök.
  • Samverka med andra föreningar i närområdet.
  • Medverka i arrangemang i kommunen där hemslöjd kan tillföra ett mervärde.

Slöjdträffarna på Nolltrefem på torsdagar börjar 5 oktober igen!

Med stöd av Brita och Sven Rahmns stiftelse har vi gett ut ett häfte om projektet Brodera för fred. Häftet finns att hämta på Stadsbibliotekets fackavdelning, butikerna Hattar och ramar samt Nystan&Härvor och på Galleri 70. Välkommen att hämta eller hör av dig så ordnar vi så att även du får ett exemplar.

 

vihjartaslojd

 

        Vi hjärta slöjd är ett integrationsprojekt i samarbete med Halmstad kommun, Studiefrämjandet och SFI. 

 

 

 

 Hösten 2016 har de halländska hemslöjdsföreningarna gett ut en bok om binge Sticka binge. Börja mönstersticka halländskt binge. Fråga efter den i din garnbutik, i din bokhandel eller sök på nätet.

 

 

Bli medlem

Om du vill stödja vår verksamhet och bli medlem? Gå in här på vår hemsida. Där väljer du först länet, det vill säga Halland och sedan Halmstads hemslöjdsförening i rullgardinsmenyn. Du kan också ringa någon av våra kontaktpersoner, se vidare  i högerspalten.

Kontakta oss via mail

Halmstads hemslöjdsförenings aktiviteter bedrivs utöver medlemsavgifter med kulturarvsstöd från Halmstads kommun.

logo

Hemslöjdens samlingar
Halländska hemslöjdsföreningen Bindslöjden har sedan starten 1911 samlat slöjdföremål, skisser, fotografier mm. Samlingen bestående av ca 1 500 föremål övergick under 2013 i Hallands konstmuseums ägo. Ungefär hälften av föremålen, ca 800, finns digitaliserade i databasen Hemslöjdens samlingar. En fortsatt digitalisering kommer att ske och stora delar av samlingarna kommer bli tillgängliga på Digitalt museum. Redan nu finns mycket att titta på i Digitalt museum.

banners_hemsida_hallandska_610px