Länkar

Här hittar du länkar till hemsidor som vi gillar och vill tipsa om. Bara att klicka på rubrikerna nedan och börja upptäcktsresan i hemslöjdens fantastiska värld!

365 saker att slöjda

Om du vill slöjda själv hittar du massvis med tips och beskrivningar på sidan 365 saker att slöjda. Varje dag, 365 dagar om året, kommer det upp ett nytt tips på sidan. Hemsidan drivs av Sveriges hemslöjdskonsulenter.

Sveriges hemslöjdskonsulenter

Hemslöjdskonsulenterna är experter på slöjdtekniker, material och redskap. Du hittar dem i varje län och region i Sverige. Via Nämnden för hemslöjdsfrågors hemsida hittar du kontaktuppgifter till din hemslöjdskonsulent.

Slöjden i skogen

Slöjden i skogen är en hemsida för dig som är intresserad av att slöjda i trä. Här finns information om material, tekniker, verktyg och mycket mer.

Textil hemslöjd

Broderi, stickning, vävning, knyppling och mycket. På textilhemslojd.se hittar du information om det mesta – alltifrån beskrivningar till var du hittar närmaste vävstuga. På med fingerborgen och klicka på rubriken.

Slöjd håller

På Slöjd håller hittar du det mesta om slöjd och hållbarhet. Fakta om material och materialens egenskaper. Råd om hur du vårdar och sköter dina saker så de håller länge.  Där finns också en blogg med tips och råd om praktiskt vardagsfixande.

Ledarskap i slöjd och kulturhantverk

Ledarskap i slöjd och kulturhantverk är en utbildning på Göteborgs universitet och vänder sig till dig som vill arbeta med just slöjd och kulturhantverk inom olika fält som kultur, handel, pedagogik, turism eller som hemslöjdskonsulent. Läs mer om utbildningen här.

Nämnden för hemslöjdsfrågor

Nämnden för hemslöjdsfrågor har ett strategiskt samordningsansvar och arbetar utifrån ett brett kulturbegrepp för utveckla hemslöjdsområdet. NFH är en statlig myndighet under Kulturdepartementet.

Kravallslöjd

Kravallslöjd är en förening med koncept och idé att skapa en plattform till att utbyta idéer kring slöjd. Det viktiga är inte vad det blir utan att det blir. På deras hemsida hittar du artiklar, tips, en blogg och mycket mer.

Skansen hantverk och slöjd

Skansen Hantverk & Slöjd i Stockholm erbjuder kurser, hantverkskvällar och vandringar inom traditionellt bygghantverk, trädgårdshantverk och slöjd.  Vårens program innehåller bland mycket annat trädgårdsslöjd, bandvävning och gärdesgårdsbygge. Du som är medlem i en hemslöjdsförening har 15 % rabatt på alla deras aktiviteter. Läs mer om kurserna på Skansens hemsida.

Hemslöjden 100 år

År 2012 fyllde Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund 100 år. Detta firades med workshops, utställningar och mängder av andra aktiviteter runt om i landet. Totalt arrangerades 835 programpunkter som besöktes av 615 000 människor. Här hittar du jubileets kampanjsida.