Hemslöjdens dygn

Vi gör det igen. Vi gör det tillsammans. Hemslöjdens dygn startar klockan 16.00 fredagen den 1 september och slutar lördagen den 2 september 23.59, det blir med andra ord lite mer än ett dygn. Välkommen!

”Vi återanvänder temat återvinn, återanvänd och återskapa”. Vi vill visa hur hemslöjd kan påverka och bidra till ett hållbarare samhälle, därför kommer vi återanvända återbrukstema när Hemslöjdens dygn arrangeras för andra gången. Återvinn, återanvänd och återskapa!

”Att slöjda innebär många gånger att lösa ett behov, ett problem eller en utmaning. Vad finns som kan bli nåt annat? Kanske handlar det om en plats som behöver tas om hand eller varför inte laga nåt som gått sönder…Ett trassel av garner, tyglappar, plastdunkar eller annat ”skräp”? Att slöjda behöver inte innebära att material måste köpas, konsumtion och slöjdande behöver inte alls, som vi vet, gå hand i hand! Med kluriga lösningar kan Hemslöjden erbjuda ett alternativ!”

Under Hemslöjdens dygn 2016 genomfördes aktiviteter på 35 platser i 18 län och av 37 föreningar och butiker.  Hur kommer 2017 års Hemslöjdens dygn se ut?

Det finns nu ett evenemang på Facebook, här kan du dela med dig av dina tips och marknadsföra ditt evenemang.

För mer information

Hemslöjdens förbundskansli
Agneta Carlson
Telefon: 08-54 54 94 52
E-post: info@hemslojden.org