Hemslöjdens bokvänner

 

Hemslöjdens bokvänner!

Du som är medlem i en hemslöjdsförening vill väl också vara med i Hemslöjdens bokvänner, eller hur?

Vi vill prata böcker och dela kunskap och inspiration med dig.

Som Hemslöjdens bokvän får du tre av Hemslöjdens förlags nya böcker, som utkommer under 2017, hemskickade till dig så fort de lämnat tryckeriet. Så klart till ett mycket förmånligt ”bokvänspris”. Dessutom kommer vi under året bjuda på extra material i form av till exempel  beskrivningar/mönster, tips och idéer. Vår förhoppning är att ”bokvännerna” ska länka samman slöjdintresserade medlemmar från  hela landet och ge möjlighet att träffas lokalt i egna bokcirklar och kurser/workshops med böckerna som utgångspunkt. Nedan presenterar vi årets tre böcker.

Anmäl dig till Hemslöjdens bokvänner nu direkt!

Du behöver nu ditt medlemsnummer och lösenord. Medlemsnumret står på ditt medlemskort och lösenordet finns på avin (strax ovan talongen) där ditt medlemskort sitter fast.

Du förbinder dig att köpa tre av Hemslöjdens förlags nya böcker, som presenteras nedan, till ”bokvänspris”. Brevporto tillkommer som enda avgift för dessa två utskick, 59 kr för första utskicket med två böcker respektive 39 kr för andra med en bok . Faktura bifogas i försändelsen.

DINA BÖCKER 2017!

Tre av årets utgivning ingår i Hemslöjdens bokvänner 2017; Sy väskor – vackra som smycken, Virka mönstermagi, Sticka mönster.  Alla tre böckerna är inbundna, har ca 112-120 sidor och är rikt illustrerade.

Sista utskicket för i år sker under vecka 42 och med boken Sticka mönster. Sista anmälningsdag för detta utskick är den 9 oktober. Om du anmäler dig efter 9 oktober är det 2018 års ”bokvänsböcker” som ingår.

Leveransveckor av böcker:
Vecka 38 – Första utskicket av årets tredje bok till dig som anmält dig som bokvän och betalt ditt medlemskap innan den 11 september.
Vecka 42 – Andra och sista utskicket av årets tredje bok till dig som anmält dig som bokvän och betalt ditt medlemskap innan den 9 oktober.

Bok 1 utgivning februari:
SY VÄSKOR – Vackra som smycken

Framsida_väskor

Här finns väskorna till vardag och fest!
I päls, skinn, ull, reflexband och återbrukade jeans syr du dina egna småväskor efter tydliga beskrivningar och illustrationer. De flesta av de femton väskorna är sydda för hand, några på maskin eller har foder som är sytt på maskin. Du får också tips om bra material och verktyg, vilka stygn som passar, hur du gör en bygelmontering, syr bästa handtaget i skinn m.m.

Formgivare och konsthantverkare Helena Bengtsson har länge inspirerats av kjolsäcken eller kjolväskan, som är namnet på en liten väska att hänga i kjollinningen eller knyta runt midjan till sin folkdräkt. Väskorna sys ofta i ylletyg med applikationer och broderi och med skinn som baksida. Några av Helenas väskor har en tydlig koppling till en särskild bygd, andra är mer fristående. Det de alla har gemensamt är att de ska rymma det allra viktigaste och samtidigt signalera ett personligt uttryck.

Boken är inbunden, har 120 sidor och är 170 x 220 mm.
Ca pris är 285 kr. Ditt bokvänspris är 195 kr.

 

Bok 2 utgivning februari:
VIRKA MÖNSTERMAGI – Mormorsrutor du inte anade fanns!

VirkadMonstermagi_framsida

Maria Gullberg, virkningens mästarinna, har än en gång fördjupat sig i virkningens magi.
I nya boken Virkad mönstermagi tar hon avstamp från den klassiska mormorsrutan och leder oss vidare mot spännande former som leder tankarna till blomrabatter, kypertväv, afrikanska tyger och 1950-talet. Genom att vrida och vända på en och samma ruta uppstår mönstermagi med nya möjligheter. En del mönster består av flera rutor för att skapa en rapport.

Boken innehåller ett 20-tal mönster och flera färdiga produkter som kudde, väska, matta och filt. Till varje mönster finns tydliga virkdiagram som gör det lätt att virka rätt. Svårighetsgraden i projekten sträcker sig från lätt till svårt – även du med stor virkvana utmanas!

Boken är inbunden, har 112 sidor och är 170 x 220 mm.
Ca pris är 285 kr. Ditt bokvänspris är 195 kr.

Bok 3 utgivning september:
STICKA MÖNSTER

Omslag till boken Sticka mönster

Sticka mönster är Ann-Mari Nilssons efterlängtade tredje stickbok där hennes stilsäkra formgivning blir till glädje för oss alla.
Tredje boken kommer i september och är en riktig mönsterskatt för alla som vill sticka mönster! Boken innehåller ca 40 olika mönster på flerfärgsstickning med lyfta maskor, ca 30 varianter på ytmönster och en del traditionell mönsterstickning. Alla varianter visas med tydliga fotografier och åtföljs av lättfattliga stickdiagram.

I boken hittar du även stickbeskrivningar till några basmodeller där de olika mönstren använts. Du kan sticka slipovrar, västar, koftor, halsdukar, mössor, vantar … allt med det mönster du tycker bäst om.

Boken är inbunden, har 112 sidor och är 170 x 220 mm.
Ca pris är 285 kr. Ditt bokvänspris är 195 kr.